Rothmans på Sövdefältet april 1975

Redan i april är det dags för flyguppvisning, The International Air-Show-1975. Det är Aeroklubben i Malmö som anordnar denna dag på Sövdefältet söder om Sjöbo och man bjuder bl a in den kända uppvisningsgruppen Rothmans Aerobatic Team. Om dessa har Fredric skrivit i sin blogg och i ett inlägg bidrog jag med material just från flygdagen.

Även segelflygklubben är med och visar upp sig och bl a får vi se deras SZD-25 Lis registrerad SE-SZH, samt superskeppet vid den här tiden och med nästan 18 meters spännvidd, Schempp-Hirth Cirrus, registrerad SE-TIR. Den enda av sitt slag som varit registrerad i Sverige.

Det här inlägget postades i Flyg, Flygdagar. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Rothmans på Sövdefältet april 1975

 1. Lars Sundin skriver:

  Hej Kenneth! Var det inte något knas med denna Liz SE-SZH, jag har för mig att någon sagt mig att den ena vingen var mer böjlig än den andra. Eller kan det ha varit en senare (polsk) plastkärra.

  En kvinnlig segelflygare vars äldre syster flög i ÖSFK på Vängsö, inbjöd mig till Malmö ”så får du flyga vår Liz” men det blev inget av det.

  Sudden

  Gilla

 2. Patrik Möller skriver:

  Hej,

  Lisen blev helrenoverad i början av 80 talet och flög fram till för några år sen, ägs fortfarande av Malmö SFK och det finns planer att få den i luften till nästa år då den fyller 50 år.

  Mvh

  Patrik Möller
  MSFK

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s