Examen på Ljungbyhed

420344_619161261434315_643984896_n

Sommaren 1976 går i flygets tecken. I maj firar Flygvapnet sitt 50-årsjubileum med en stor flygdag på Ljungbyhed och i juni tar min barndomsvän Per-Göran sin examen på samma plats och får sina gyllene vingar. I juli blir det segelflyg och i augusti återigen en av Flyg- vapnets jubileumsflygdagar, den tredje och denna gång på F13M Malmslätt.

Att få vara med på en examen i Flygvapnet, särskilt på Per-Görans, känns väldigt bra men samtidigt lite vemodigt trots allt. Jag är glad att han har klarat sin examen, men jag hade ju också haft möjligheten att få vara en av de blivande flygvapenpiloterna.

På examensdagen deltar flygvapenchefen Dick Stenberg och en del andra högre officerare. De kommer ner till Ljungbyhed i en av TP 79:orna (Douglas DC-3), FV-nummer 79007.

Examensflygningarna följer ett visst mönster, där de tre bästa eleverna får göra olika flygningar i SK 60. Om jag kommer ihåg rätt, gör bästa elev en flygning med CFV Stenberg, tvåan flyger med chefen för F5 och trean (Per-Göran) gör en navigationsflygning.

Med detta har jag varit på tre examenstillfällen i Flygvapnet: första, sista och enda!

 

Det här inlägget postades i Flyg. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s