Besök på F17

Vad gäller segelflyget, blir 1977 ett mellanår för mig. Jobbet tar mer tid p g a utbildningar. Flygdagarna lyser med sin frånvaro. I landet är det i stort sett bara invigningen av Göteborg-Landvetter den 1 oktober som liknar en flygdag.

Tack vare kontakter får jag möjlighet till en guidad tur inne på F17. Vakt/brandchefen, vars namn jag inte riktigt kommer ihåg (något med Bruno poppar dock upp), kör mig runt till divisionerna och ut till brandplatsen. Där får jag tillstånd att fotografera, men även ute på flygfältet.

Jag traskar runt till de olika individerna som står uppställda och får en berättelse om varje kärras levnadsöden. Här några av dem. Länkar till individerna i text ovanför foto.

Saab A 32A Lansen FV-nr 32111Saab A 32A Lansen FV-nr 32157 Saab A 32A Lansen FV-nr 32265 Saab J 35A Draken FV-nr 35048Saab S 35E Draken FV-nr 35901Hunting Percival P66 Pembroke C.Mk 52 Tp 83 FV-nr 83012

Ett annat minne jag har från detta besök, är att jag blir tillfrågad om jag vill ha en 32-stol med mig hem! ”Nej tack!” svarar jag lite blygsamt. ”Den får inte plats i Amazonen!” Hjärnsläpp eller? Har inte förlåtit mig själv sedan dess…

Det här inlägget postades i Flyg, Flygplan. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s