F10 flygdag 1978

Flygdagar på de skånska flottiljerna är riktiga publikmagneter. En av dessa är den som F10 Ängelholm arrangerar den 4/6 1978. Vad jag har läst i diverse flyglitteratur, hittar jag ingen speciell anledning, typ jubileum, att anordna en flygdag just detta år. Denna dag kan mera ses som ett tillfälle att visa upp sin verksamhet. Detta är också den första flygvapen-flygdagen efter jubileumsåret 1976. 35000 besökare kommer denna varma för-sommardag.

I flygdagsbroschyren är dagens program mycket översiktlig, men huvudattraktionerna är Team 60, Flygvapnets Draken-grupp och Kurt Gustavsson med sin SK 61 Bulldog, vilka beskrivs mer ingående i slutet av broschyren.

Draken och Viggen visas både i luften och på marken.

Hkp 4 och Tp 79 är givna punkter en sådan här dag.

På marken finns också mycket att titta på. Bl a ställer Team 60 upp sina SK 60 lätt tillgängligt för publiken. Även piloterna är med, i detta fall Benny Laismark.

Historiskt flyg består av en replika av Fokker Dr.1 Triplane (D-EAWI), byggd och flugen av en Arthur Williams och medverkar i en fransk TV-serie, ”Le Temps des as” (1978) . Planet finns idag på ett flygmuseum i Madrid.                                                                              Man kan även se uppställda J 29F, bl a 29589, som numera finns på High Chaparall.

Det här inlägget postades i Flyg, Flygdagar. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s