Linköpings Flygklubb 50 år – flygdag + Malmensamlingen, Ryd 1983

Den 8-9 maj 1983 reser jag tillsammans med medlemmar i Quintus 72, regionavdelning Blekinge i Svensk Flyghistorisk Förening, med buss till Linköping och Saabfältet. Stadens flygklubb vill fira sin 50-årsdag den 8 maj med att bjuda på en hejdundrande flygfest. Som dragplåster kommer man att ha världspremiär för det nya svenskamerikanska trafikflygplanet Saab-Fairchild 340 (vilket för mig tydligen verkar ointressant, eftersom jag inte förevigar händelsen). Man har också bjudit in den italienska uppvisnings-gruppen Frecce Tricolori. För första gången utomlands med de nya Aermacchiflygplanen, och i svenskt luftrum, ska vi få beundra gruppens flygkonster.

Flygprogrammet bjuder på en blandning av civil-, veteran- och militärflyg. P g a kraftig blåst får förprogrammets ballonguppstigning, hängglidare och ultralätta flyg ställas in.

Dagen efter flygdagen, besöker vi Malmslätt och får även möjlighet att besöka flygvapensamlingen i Ryd, en stadsdel strax väster om Linköping. Att gå bland dessa rariteter kändes väldigt speciellt. Dessa flygplan ska nästa år flyttas till det nya Flygvapenmuseum i Malmslätt

Det här inlägget postades i Flyg, Flygdagar, Flygmuseum, Flygplan, Flygplats, Mustang, Quintus 72 - SFF Blekinge, Svensk Flyghistorisk Förening (SFF). Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s